ACORDAREA PREMIILOR SOCIETĂŢII ACADEMICE DE MANAGEMENT DIN ROMÂNIA (SAMRO) - 2022

În conformitate cu metodologia pentru acordarea premiilor SAMRO și cu decizia Consiliului Director al SAMRO din 9.04.2022, în urma evaluării lucrărilor, Comisiile de evaluare, reunite în data de 31.10.2022, au decis acordarea premiilor SAMRO astfel:

  • cea mai bună carte de management publicată în anul 2021: „Metodologia cercetării în management”, elaborată de Simona Cătălina Ștefan, Ștefan Catălin Popa, Alexandra Olariu și Cătălina Florentina Popa;
  • cea mai bună teză de doctorat susținută în anul 2021: „Evaluarea intervenției ergonomiei în sisteme de producție”, elaborată de Maria – Elena Boatcă (căs. Boatcă-Barabaș), sub conducerea științifică a doamnei Prof.univ.dr. Anca Drăghici, la Universitatea Politehnică Timișoara, în domeniul Inginerie și Management;
  • cea mai bună lucrare științifică publicată în anul 2021, “Untangling knowledge fields and knowledge dynamics within the decision making process” Autori: Constantin Brătianu, ASE București, Elena-Mădălina Vătămănescu, SNSPA, București, Sorin Anagnoste, ASE București & Gandolfo Dominici, Universitatea din Palermo, Italia, Publicat în: Management Decision, Vol. 59, No.2, 2021, pp. 306-323. DOI: 10.1108/MD-05-2019-0559.

Lansare de carte "CARTEA ALBA A IMM-URILOR DIN ROMANIA 2021"

Societatea Academica de Management din Romania (SAMRO), organizatia nationala stiintifica de elita in domeniul managementului, publica in cel de al doisprezecelea an al existentei sale, volumul “Abordari si studii de caz relevante privind managementul organizatiilor din Romania, in contextul socio-economic complex, influentat de pandemia Covid 19, digitalizare si trecerea la economia bazata pe cunostinte”. In cadrul sau sunt reunite 18 studii elaborate de membrii SAMRO si de manageri reprezentativi din cele 5 filiale ale organizatiei, care au ca obiect situatii manageriale relevante din organizatii care isi desfasoara activitatea in Romania.Prezentul volum se alatura precedentelor 49 de carti – rapoarte de cercetare stiintifica, dictionare, studii teoretico-metodologice, culegeri de studii de caz si anuare stiintifice – publicate de SAMRO in Romania si in strainatate. Studiile de caz destinate pregatiri manageriale a studentilor si masteranzilor, reprezinta un instrument valoros menit sa contribuie la profesionalizarea in continuare a managementului din Romania – obiectiv strategic al SAMRO

SAMRO -Societatea Academică de Management din România

A 16-a Conferinţă Internaţională de Management IMC 2022 - “ Management and Resilience Strategies for a Post–Pandemic Future”

În perioada 3-4 noiembrie 2022 s-a derulat la Academia de Studii Economice din Bucureşti Conferinţa Internaţională de Management IMC 2022, “Management and Resilience Strategies for a Post–Pandemic Future”, ediţia a 16-a, organizată de Facultatea de Management în parteneriat cu Societatea Academică de Management din România (SAMRO) şi cu Academia Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR) – Institutul de Cercetări Avansate Interdisciplinare „Constantin Angelescu”. În deschiderea lucrărilor au fost transmise participanților mesajele de bun venit și de încurajare a inițiativelor specifice din domeniul de cercetare din partea prof. univ. dr. Ion POPA, Decanul Facultăţii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Conferinţa a oferit tuturor celor interesaţi de domeniul managementului oportunitatea de a dezbate idei şi viziuni privind strategiile de management şi rezilienţă pentru un viitor post-pandemic. De asemenea, printre manifestările ştiinţifice din cadrul conferinţei, s-a remarcat şi lansarea cărţii „Abordări și studii de caz relevante privind managementul organizațiilor din România în contextul socio–economic complex influențat de pandemia Covid–19, digitalizare și trecerea la economia bazată pe cunoștințe”, publicate la Editura Pro Universitaria, editori Ovidiu NICOLESCU, Ion POPA, Dănuţ Dumitru DUMITRAŞCU. Lucrarea, elaborată sub egida SAMRO, oferă cititorilor un ansamblu de abordări și opinii ale specialiștilor în management și o colecţie de studii de caz, axate pe aspectele relevante ale managementului din România în perioada actuală, cu accent deosebit pe elementele implicate de criza declanșată de pandemia COVID-19, de ieșirea din criză și de intensificarea digitalizării.

"STAREA DE SANATATE A MANAGEMENTULUI DIN ROMANIA DIN 2021", PREZENTATA PRIMULUI MINISTRU AL ROMANIEI

Volumul recent publicat ” STAREA DE SANATATE A MANAGEMENTULUI DIN ROMANIA DIN 2021″ a fost prezentat si oferit primului ministru al Romaniei, domnul Nicolae Ciuca, de catre presedintele SAMRO, prof.univ.dr.emerit Ovidiu Nicolescu, vineri, 29 iulie 2022, in cadrul consultarii avuta de premier cu reprezentantii CNIMMPR

”STAKEHOLDER MANAGEMENT AND SOCIAL RESPONSIBILITY: CONCEPTS, APPROACHES AND TOOLS IN THE COVID CONTEXT”

În cadrul evenimentului ”Ziua Universității-ASE 109”, pe data de 7 aprilie 2022, la orele 12.00 , in aula ASE, a avut loc lansarea volumului menționat, publicat recent de prof.univ.dr.emerit Ovidiu Nicolescu și prof.univ.dr. Ciprian Nicolescu în prestigioasa editură americano-engleză Routledge.

Şedinţa Consiliului Director, din 09.04.2022

Şedinţa Consiliului Director, din 09.04.2022, organizată de filiala SAMRO din Cluj Napoca, la sediul din Sibiu al firmei NTT, cu urmatoarea ordine de zi:

  • Plan de acțiuni SAMRO anul 2022
  • Calendar de desfășurare a manifestărilor științifice in anul 2022
  • Buget SAMRO in anul 2022
  • Ordine de zi Sedinta Consiliu Director SAMRO 09.04.2022
  • Informare cu privire la principalele activități desfășurate de SAMRO în perioada 05.11.2021 – 09.04.2022
  • Decizii adoptate de Consiliul Director al SAMRO

Detalii…